top of page

Möt idéägaren: med drömmen om ett kreativt community

Sarah Chung är designern och konstnären som vill skapa en plats för kreativa människor att lära känna varandra och utveckla sitt skapande.

Sarah Chung skapar smycken och konst av naturliga och återvunna material.


Sarah Chung kommer från San Fransisco och har en bakgrund som tekniklärare och industridesigner. Idag bor hon i Sverige och driver verksamheten Miju & Moon, som säljer konst och smycken av naturliga och återvunna material. Hon är också med och arrangerar Rendezvous Design Marknad som samlar lokala skapare från Öresundsregionen.


Sarah är med i Malmö Ladies Tea Club, som inspirerade henne till att vilja skapa ett kreativt community.


De fyra idéägarna som stod i centrum när Malmö Tillsammans arrangerade Idéforum med fokus på communitybuilding - Lavinia (till vänster) och Louise (till höger) som vill starta ett nätverk för utlandsfödda kvinnor med fokus på arbetsmarknaden, Dakota (näst längst till vänster) som driver Malmö Ladies Tea Club, och så Sarah (näst längst till höger).


Berätta om din idé!

- Min idé är att skapa en kreativ plats som samlar folk för att dela med sig av sina kunskaper, historier och traditioner för att tillsammans utveckla sin identitet genom skapande. Sen jag flyttade till Malmö har jag träffat folk från hela världen. Det är spännande att bo i en stad med sådan mångfald, men det har också varit en utmaning att möta andra kreativa och hitta en plats där vi kan utbyta talanger och historier. Jag tror det finns ett behov för folk att uttrycka sig och dela med sig om sig själva och var de kommer från.


Vad inspirerade dig till att ta steget vidare med din idé?

- Jag har haft svårt att hitta ett jobb här och jag vill testa att kombinera min längtan efter ett kreativt community med att vara verksam som konstnär och designer.


Vad skulle hjälpa dig att komma vidare med idén?

- Att nå fler människor att bygga ett nätverk med, både för att hålla i workshops och de som vill delta. En fysisk plats som är lättillgänglig, med möjlighet att hålla workshops och evenemang. Och finansiering för att köpa material och för att kunna erbjuda prisvärda workshops.


Klicka här för att komma till Miju & Moons webbshop - där du även kan kontakta Sarah om du vill veta mer eller om du vill vara med på resan mot att skapa ett kreativt community!

Comentarios


bottom of page