top of page

Utvecklingsträff med Famna


Sedan den 1 januari 2023 har Sverige en ny lagstiftning på plats som ska underlätta för idéburna aktörer att ta plats som välfärdsleverantörer. Hur kommer den nya lagen påverka idéburna aktörer i sitt arbete och hur vill vi som idéburna att det ska fungera rent praktiskt? Hur kan vi samverka och stärka varandra?


Under 2022 bjöd Malmö Tillsammans in till en kunskapsresa om idéburen välfärd, för skånska idéburna aktörer och organisationer som tillsammans vill nätverka och lära av varandra för att kunna bidra till en mer hållbar välfärdsmodell och för att stärka våra egna organisationer inom den idéburna sektorn rent generellt, men också inför den nya lagstiftningen som trädde i kraft nu vid årsskiftet.


Nästa steg i kunskapsresan är en utvecklingsträff tillsammans med riksorganisationen Famna, den 16 februari, för idéburna aktörer och organisationer i Skåne och Blekinge. Representanter från Famna kommer uppdatera oss kring den nya lagstiftningen och registret, och ha verkstad kring möjligheter, behov och ambitioner framöver.


Vi har en bred ambition med idéburen välfärd - och riktar oss till idéburna organisationer både inom det klassiska välfärdsområdet, men också kring integration, meningsfull fritid eller sociala insatser i glappen som uppstår i välfärden.


Vad? Nätverks- och verkstadsträff med Famna När? 16 februari kl 09.30-12 (lunch ingår efter mötet) Var? Föreningscenter Nobel 21, Nobelvägen 21, Malmö För vem? Idéburna aktörer och organisationer inom välfärdsområdet

Anmälan här!

Comments


bottom of page