top of page

Möt idéägaren: utforskar yoga som lösning på samhällsproblem

Jagadeesh Arunachalam är yogaläraren som vill utforska hur yoga kan hjälpa oss att bygga gemenskap och hitta lösningar på samhällsproblem.


Jagadeesh Arunachalam (näst längst till vänster) deltog i Backakarnevalen för att berätta mer om sin syn på yoga.


Jagadeesh Arunachalam är yogalärare och driver The Practice of Deep Breath. Han kontaktade Malmö Tillsammans för att få stöd med sin idé om en grannskapsfestival.


Festivalen är än så länge i planeringsfasen, men Jagadeesh deltog nyligen i Backakarnevalen och arrangerar även SommarYoga i Beijers park, lördagar klockan 11, som är helt gratis och öppen för alla.


Vi ställde några frågor till Jagadeesh!


Vem är du och vad är din idé?

- Jag heter Jagadeesh Arunachalam. Jag är yogalärare som bor i Malmö. Jag har en stor passion för yoga och innovation. Jag är intresserad av att utforska hur yoga kan hjälpa oss må bättre och skapa gemenskap och samhörighet. Min idé är att hålla grannskapsfestivalen i Malmö. Festivalen kommer att vara ett endagsevenemang där folk samlas och diskuterar hur vi kan bygga ett bättre samhälle. Det kommer att vara en plats för yoga, meditation och öppna diskussioner. Jag tror att yogisk andning kan hjälpa till att lugna sinnet och kan sätta tonen för öppna diskussioner på ett icke-dömande sätt.


Jagadeesh fick fylla i Malmö Tillsammans canvas för att komma fram till vilka behov och resurser han har.


Vad inspirerade dig till att ta steget vidare med din idé?

- Min inspiration är att utforska hur yoga kan hjälpa till att hitta svar på samhällets problem. Kan yoga vara ett verktyg för må bra både fysiskt och psykiskt? Jag tror att vi måste skapa fler kontakter med samhället vi bor i och hjälpa varandra.


Vad hade hjälpt dig att komma ännu längre med din idé?

- Jag tror att vi behöver en plattform där både offentliga grupper och individer möts och diskuterar samhällsproblem.


Har du också en idé som du vill ha stöd för att förverkliga? Gör som Jagadeesh – hör av dig till oss genom att skicka ett mejl till ideer@malmotillsammans.se.

Comments


bottom of page