Engagera dig i Fathima - samtalsgrupper för tjejer och icke-binära med erfarenhet av flykt som är mellan 12–18 år och bor i Skåne. I Fathima pratar vi om viktiga frågor, delar erfarenheter, fikar god fika, pysslar och gör aktiviteter ihop. I Fathima träffar vi nya kompisar och prövar nya saker. Vi ger och hämtar kraft av varandra. Ämnen som vi pratar om i Fathima är till exempel barns rättigheter, antirasism, feminism, sex, självkänsla, hälsa, kärlek, sociala medier och aktivism. Att vara med i Fathima är helt gratis och vi gör allt på lätt svenska. Vi söker både dig som vill delta i Fathima-grupper och dig som skulle vilja leda en Fathima-grupp. Samtalsledare för Fathima ska vara mellan 19–30 år och helst själv ha någon erfarenhet av flykt.

Fathima drivs av Rädda Barnens Ungdomsförbund i samarbete med Ensamkommandes Förbund och Rädda Barnen. Vi är finansierade av Allmänna Arvsfonden.

Mer info: https://fathima.rbuf.se/På nätverksträffen får du och din organisation information om hur din verksamhet kan hitta fler volontärer. Genom två övningar i workshopform får du sedan möjlighet att utbyta erfarenheter, behov och utmaningar men de andra som deltar. Du är välkommen att bara lyssna och bli inspirerad om ni inte själva har jobbat med volontärer tidigare.


Malmö 4 oktober kl 17.00 - 19.00

Föreningscenter Nobel 21

Anmäl dig på: https://bit.ly/3BcIW1cStärk ert arbete för en tryggare miljö för barn och unga som är aktiva i era föreningar. Tillsammans kan vi skapa ett tryggt föreningsliv där vi arbetar för att tillgodose barn och ungas rättigheter i Malmö.


Föreläsningen vänder sig till såväl ledare som verksamhetsansvariga och andra vuxna i föreningar med verksamhet för barn och unga.

Utbildningen hålls av barnrättsorganisationen Friends i Baltiska Hallen. Under utbildningen bjuder fritidsförvaltningen på fika.

Mer information om innehållet i utbildningen, datum och tider samt länk till anmälan finns i den bifogade pdf


Fritidsförvaltningen bjuder in till utbildning i Barnkonventionen
.pdf
Download PDF • 129KB