top of page

Alla nyheter

The Possibilists Study 2025 riktar sig till unga eldsjälar och changemakers som driver sociala och miljörelaterade initiativ över hela världen.


Enkäten är din chans att göra din röst hörd och bidra till att förbättra förutsättningarna och stödet för changemakers som du.


Enkäten finns på nio språk: arabiska, kinesiska, franska, tyska, indonesiska, portugisiska, spanska, turkiska och engelska.


Delta i enkäten här: https://thepossibilists.org/study/ 


Sista dag att svara är söndagen den 6 april 2025


Som tack kommer deltagarna i undersökningen att få:


  • tillgång till en utvald lista med specialerbjudanden och möjligheter från 20 globala supportnätverk för changemakers


  • tillgång till en 90-minuters kunskapsspäckad workshop om insamling av pengar till sociala företag.


  • vara med i utlottning av 1) tre privata 1:1 intensiva coachingsessioner för insamling av pengar och pitching med The Possibilists's Matthias Scheffelmeier och Nick McGirl (som var och en har 15 års erfarenhet av kapitalanskaffning och globala partnerskap inom social innovation) 2), totalt 5 årliga prenumerationer på Headspace meditationsapp för proffs, för att hjälpa till med välbefinnande och mindfulness och 3) ett antal produktivitetsverktyg, inklusive 3 årliga Canva pro- och 1 LinkedIn premium-karriärprenumeration.


Om The Possibilists

The Possibilists samlar ett globalt nätverk av organisationer - Malmö Ideella inkluderade - som på systemnivå vill förenkla och förbättra för unga människor som verkar för förändring. 


Nätverket startade 2021 utifrån ett konstaterande att unga ligger bakom några av världens mest omvälvande och inkluderande sociala innovationer och rörelser, samtidigt som de många gånger tvingas offra både privatekonomi och välmående för att påverka och driva förändring.

Under Poesifestivalen i Trelleborg den 21 mars är Malmö Ideella och Eurodesk Malmö med och arrangerar en workshop kring rättigheter inom EU, tillsammans med Europa Direkt Lund och Europeiska ungdomsparlamentet (EUP).


Poesifestivalen i Trelleborg är ett kulturevenemang och en mötesplats för alla där poesi, ung demokrati och hållbar utveckling är i fokus.


Festivalen arrangeras av föreningen Sustainable Poetry med stöd av kultur- och fritidsnämnden i Trelleborg, och i samarbete med olika partners och sponsorer. Årets tema är ”mod att förändra”, och under dagen och kvällen arrangeras totalt ett 30-tal olika programpunkter.

Med vår workshop om demokrati och rättigheter, som Eurodesk Malmö arrangerar tillsammans med Europa Direkt Lund och Europeiska ungdomsparlamentet (EUP), vill vi uppmuntra unga att fundera på vad de olika rättigheterna och värdena i EU:s stadga om de mänskliga rättigheterna innebär, men också vad som händer om de utmanas?


En av många rättigheter vi lyfter är rätten att vara med i föreningar - en rättighet som även nämns i bland annat Barnkonventionen och FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna


Workshopen inleds med några tankar från Sorrel Salb, som lyfter Gen Z och Gen Alpha i sitt tal på poesifestivalen, och som vill inspirera unga att tänka bortom invanda bilder, för att beskriva vad som är viktigt på riktigt.


Poesifestivalens program: Program - Poesifestivalen i Trelleborg


EU:s stadga om de mänskliga rättigheterna: EUR-Lex - 12016P/TXT - EN - EUR-Lex


Poesifestivalen i Trelleborg är gratis och öppen för alla, men vid större grupper krävs en bokningsförfrågan (pga att lokalerna har en maxbegränsning). Bokningsförfrågan kan skickas fram till 14 mars: Bokningsförfrågan/kontakt - Poesifestivalen i Trelleborg

Vill er förening vara med och skapa Roskilde Festival, samtidigt som ni tjänar pengar till er förenings gemenskap och aktiviteter?


Då ska ni komma till vår info-träff den 11 mars på Föreningscenter Nobel 21 där ni möter representanter från festivalteamet och tidigare engagerade föreningar.


Foto: Nicolai Hegelund Vilhelmsen / Roskilde festival
Foto: Nicolai Hegelund Vilhelmsen / Roskilde festival

💡 Hör om Roskilde Festival och ramarna för ett föreningssamarbete


💡 Lyssna till en presentation av Nils Phillips, från Kulturföreningen Akustik i Röstånga: ”Erfarenheter från en svensk kulturförening på Roskilde Festival”


💡 Möt teamledare från Roskilde Festival som just nu har plats för nya föreningar


Vad? Bli serviceförening på Roskilde festival Info-event

När? 11 mars kl 16:30-17:30

Var? Föreningscenter Nobel 21 (Nobelvägen 21-23, Malmö)



Arrangeras av: Roskilde festival, Idéburen Utveckling, Malmö Ideella


Varför bli serviceförening?

- en stark och annorlunda upplevelse för era medlemmar tillsammans med hela volontärgemenskapen på festivalen

- ni tjänar pengar till föreningen

- ni bidrar till en hållbar festival

- ni bidrar till att föreningen Roskilde Festival kan dela ut hela sitt överskott till barn och unga över hela världen


Vad krävs för att bli serviceförening?

- lämna in era stadgar med beskrivning av ert syfte

- tid och engagemang året runt, särskilt från cirka mars-juli. Innan festivalen handlar det om planering ihop med festivalen, rekrytering av volontärer, utbildning, med mera.

- volontärerna är minst 18 år (för vissa uppgifter räcker 15 år)


Vad kan serviceföreningar jobba med?

- servicevärdar i campingområdena - LEDIG PLATS 2025

- pantmottagning (ta emot och sortera pant) - LEDIG PLATS 2025

- servicevärdar i ankomstområden utanför festivalområdet

- servicevärdar vid varma duschar och toalettområden

- avfallshantering

- kolla armand vid entréer/ingångar


Vad tjänar föreningen per volontär?

- 32 timmars arbete, lör 28/6 - mån 7/6 : 1 600 DKK / 2 350 SEK

- 24 timmars arbete, ons 2/7 - sön 6/7 : 1 200 DKK / 1 750 SEK


Vad får volontärerna mer?

- tillgång till hela festivalen

- sova på Volonteer camping (lugnt, varma dushar)

- gemensamma områden med fika, mobil-laddning, aktiviteter

- gratis shuttlebuss från Roskilde station till festivalområdet


Kontakta bliv.serviceforening@roskilde-festival.dk om ni vill veta mer!


Följ med på studiebesök?

Om ni är intresserade, men vill se med egna ögon vad det handlar om innan ni bestämmer er så har ni möjlighet att ta med upp till två personer från er förening på ett studiebesök till festivalområdet den 29 juni. Där får ni en rundtur för att se hur festivalens serviceföreningar jobbar mitt under pågående festival. Anmäl till bliv.serviceforening@roskilde-festival.dk 



Om Roskilde Festival

Roskilde festival är en av Europas största musikfestivaler, med ett program som även rymmer konst, litteratur, performance, tal, graffiti, arkitektur med mera.


Sedan starten 1971 har Roskilde festival samlat in cirka 443 miljoner danska kronor till humanitära, allmännyttiga och kulturella insatser för särskilt barn och unga.


Lika mycket, cirka 443 miljoner danska kronor, har genererats till de föreningar av olika slag som festivalen samarbetat med.


Tillsammans kan vi göra mer!

Tack för att du prenumererar!

Vill du ha alla nyheter rätt i mejlinkorgen?
Prenumerera här bredvid!

bottom of page