top of page

Samskapa Malmö håller ny träff för lokal utveckling

  • anna11256
  • för 4 dagar sedan
  • 2 min läsning

Du som är engagerad i lokalt utvecklingsarbete eller vill veta mer om hur du kan bidra är välkommen till Samskapa Malmös nästa träff på Kockum fritid den 4 juni. Träffen arrangeras ihop med Malmö stads fritidsförvaltning, som har samordningsansvar för lokal utveckling i Malmö.


Föreningslivet och civilsamhället bjuds in tillsammans med näringsliv, sociala rörelser, engagerade medborgare och kommunen.


Under träffen får ni tillsammans möjlighet att:


  • Inspireras av konkreta exempel på lokala lösningar för sociala utmaningar

  • Lära tillsammans om hur vi växlar upp det lokala utvecklingsarbetet

  • Bidra till stadens strategi för lokal utveckling

  • Knyta värdefulla kontakter för framtida samarbeten



Vad? Samskapa Malmö - Tillsammans för lokal utveckling, i samarbete med fritidsförvaltningen, Malmö stad

När? Onsdag 4 juni, kl 13:00-16:00

Var? Kockum fritid, Västra Varvsgatan 8


För vem? Du som är engagerad eller vill lära dig mer om lokalt utvecklingsarbete i Malmö, från kommunen, föreningslivet, näringslivet, sociala rörelser, akademi, engagerad medborgare.


Anmäl dig senast 28 maj: Samskapa Malmö


Begränsat antal platser.


Framgångsrik samverkan i Malmö

Malmö har en stark tradition av att offentliga aktörer och föreningar arbetar nära och tillsammans med Malmöborna, och det finns många inspirerande exempel på hur engagemang, förvaltningsuppdrag och handlingskraft kan förenas.


Genom Malmöandan har Malmö Ideella arbetat för att stärka och underlätta samverkan genom bland annat dialogforum, paneldebatter och lunchträffar som lyft aktuella frågor och utmaningar.


Nätverket Samskapa Malmö är en annan viktig resurs som vi stöttar, och som vänder sig till dig som vill utforska eller utveckla arbetssätt som är mer inkluderande och samskapande, för hållbarhet, rättvisa och inkludering i Malmö.


Om Malmö stads uppdrag för Lokal utveckling

För några år sedan var Malmö stads förvaltningar indelade i stadsområden. Då var kommunen väl förankrad i många delar av stadens områden med många samarbeten med bland annat Malmöbor, lokala föreningar och näringsliv.


Efter det har stadens arbete delats in i fackförvaltningar. Till exempel blev äldreomsorgen, skolan och socialtjänsten, så kallade, fackförvaltningar med varsin politisk nämnd.


Efter att staden blev indelad i fackförvaltningar saknade Malmö stad, i vissa områden, den lokala förankringen och i vissa delar en samordning av det arbete som stadens förvaltningar utför.


Comments


bottom of page