top of page

DiscoverEU

Nästa ansökningsrunda för ungdomar: 15 mars 2023 – 29 mars 2023


DiscoverEU är en insats i Erasmusprogrammet som ger dig möjlighet att resa runt i Europa och få nya erfarenheter. Du kommer för det mesta att resa med tåg (det finns undantag så att de som bor på öar eller i avlägsna områden också kan delta), så du kan sitta och se Europas många vackra städer och landskap susa förbi. Varje år hålls två ansökningsomgångar och om du har tur kan du få ett resekort från EU.


Är du 18 år och bor i ett EU-land eller i Island, Liechtenstein, Nordmakedonien, Norge, Serbien eller Turkiet? Med DiscoverEU-kortet får du möjlighet att resa runt och upptäcka Europas mångfald, lära dig om dess kulturarv och historia och träffa nya vänner från hela kontinenten. Resan är också ett sätt att bli mer självständig, få större självförtroende och bli mer öppen för andra kulturer. Det är egenskaper som kan bli till stor nytta för dig i framtiden.


De utvalda deltagarna får ett europeiskt ungdomskort med rabatter på bland annat museer, kurser, idrottsaktiviteter, kollektivtrafik, boende och mat.





Comments


bottom of page