top of page

Projektmedlens inflytande undersöks på Pride

Under Pride House - Malmö Prides seminarieprogram - modererar Malmö Ideellas Jeanette Berga söndagen den 10 juli ett panelsamtal under rubriken Var finns pengarna?


Samtalet tar upp vilken påverkan projektstyrda bidrag kan ha över civilsamhällets verksamheter och hbtqia+organisationer.


En av utgångspunkterna är att projektstyrda bidrag kan vara ett sätt för offentliga myndigheter att effektivisera sitt arbete att uppnå politiskt motiverade mål.


Vad gör det i så fall för civilsamhällets arbete och hbtqia+organisationers möjligheter att verka för hållbar förändring?


I panelen sitter Joakim Månsson Bengtsson, som arbetar för Läkare i världen och även är styrelseledamot i LundaPride, Martin Nihlgård, som arbetar för Transammans och Individuell Människorätt samt Elias Fjellander, förbundsordförande för RFSL Ungdom.


Jeanette Berga är platsansvarig på Föreningscenter Nobel 21 (där för övrigt både Malmö Pride och Läkare i världen har sina kontor).


Dag: Söndag 10 juli

Tid: 10:00-11:00

Plats: Scandic Triangeln, Learning 2


Malmö Pride pågår 6-10 juli och är en årligt återkommande Pridefestival. Festivalen arbetar för att belysa HBTQIA+ rättigheter med hjälp av kultur, utbildning och opinionsbildning.


Pride House är mötesplatsen för civilsamhälle, aktivism och politik som lyfter hbtqia+frågorna genom viktiga samtal, utställningar och workshops. Runt 100 programpunkter arrangeras runtom i Malmö - i Folkets Park, på Plan B och Scandic Triangeln. På Scandic Triangeln finns även en Pride Bar.


Comments


bottom of page