top of page

Säkra din plats på Utvecklande ledarskap - våren 2024

Varje vår och höst erbjuder Malmö Ideella och Nätverket - Idéburen sektor Skåne den idéburna sektorns ledare en utbildning i Utvecklande Ledarskap - UL . Nu är ansökan till vårens omgång öppen!


Vårens kurs i Utvecklande Ledarskap för chefer och ledare från föreningsliv och idéburen sektor ges på Föreningscenter Nobel 21 den 24-26 april 2024 samt den 4 juni 2024 .


Utbildningen hålls dagtid, uppdelat på 3+1 dag.


Kursledare är Anneli Philipson och Matti Kortelainen, i samarbete med utbildningsföretaget Rezon.

   

Antalet deltagare är cirka 12-14 per omgång.


Utbildningens innehåll och mål

En kurs i UL ger dig möjlighet att analysera, reflektera över och medvetet utveckla dina dagliga ledarhandlingar.


Detta sker med stöd av modellen Utvecklande ledarskap, samt den självinsikt som kommer ur tolkningen av feedback-instrumentet ULL (Utvecklande Ledarskap Ledarbedömning).


Syftet med utbildningen är att bättre utveckla den egna arbetsgruppen för att på sikt nå högre effektivitet i organisationen.Vad kännetecknar ett utvecklande ledarskap?

Det utvecklande ledarskapet skiljer sig bland annat från det konventionella ledarskapet i hur man motiverar sina medarbetare.


Ett utvecklande ledarskap kännetecknas av att ledaren uppträder som ett föredöme och lyfter frågor om moral och etik, ledaren inspirerar och motiverar för att skapa delaktighet samt visar personlig omtanke som både handlar om att ge stöd men även konfronterar i ett gott uppsåt.


Forskning visar att det utvecklande ledarskapet har en mycket gynnsam effekt på det organisatoriska resultatet och medarbetarnas utveckling.


Malmö Ideella och Nätverket - Idéburen sektor Skåne vill ge chefer och ledare på olika nivåer möjlighet att stärka sin kompetens på området, och har tillsammans fått ner priset för att underlätta för deltagare från föreningslivet och civilsamhället att ha råd att genomföra denna utbildning.


Kursen kräver inget ”främlingsskap” utan kan genomföras med deltagare på chefsnivå inom egen organisation och med skilda verksamheter i såväl fasta som tillfälliga strukturer.


Fördjupad informationKostnad

Aktuellt kurspris är 8 400 kr exkl moms per deltagare. Fakturan skickas från Rezon AB i god tid före kursstart. Utöver kurspriset tillkommer 500 kr momsfritt för lokal och förtäring som faktureras av Malmö Ideella.


Anmälan

Det finns fortfarande ett par platser kvar och därför håller anmälningsmöjligheten öppen några veckor till under mars 2024 (tidigare meddelad sista anmälningsdag har varit 29 februari 2024.)


Skulle det under denna tid komma in fler anmälningar än det finns platser tillämpas "först till kvarn"-principen, och de som inte får plats under denna omgång erbjuds förtur till nästa tillfälle hösten 2024.

Online anmälan


Anmäl dig online till kursen: https://wkf.ms/3SBt7Kk


Anmälan via pdf-formulär och e-post:

Fyll i vårt formulär, Anmälan UL vår 2024.pdf , och mejla det sedan till anneli@philipsonledarskap.se


Avbokningsregler: Anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 30–15 dagar före kursstart debiteras 50 % av kursavgiften. Vid avbokning 14–0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. I första hand försöker vi tillsammans att hitta en ersättare.


Frågor

Välkommen att höra av dig till Anneli Philipson på e-post anneli@philipsonledarskap.se eller på telefon 0704-71 43 08


Sagt av tidigare deltagare

"Det har varit lärorikt. Nu har man en utvecklingsplan för hur man kan utvecklas som ledare."


"En bra mix mellan praktik och teori. Jag rekommenderar alla i ledande positioner oavsett vart de befinner sig att investera i sig själva och medverka i en UL utbildning."

コメント


bottom of page