top of page

Teater Theatron bjuder in

Sjopalovich resande teatersällskap är en teaterföreställning som tar oss tillbaka till 1941 och en ockuperad stad i det forna Jugoslavien. Föreställningen skildrar elände, banalitet, hat och ondska men också teater, skönhet och konst.

Teater Theatron tolkar Ljubomir Simovic klassiska pjäs "Sjopalovich resande teatersällskap". Pjäsen utspelar sig 1941 i en stad i det forna Jugoslavien som är ockuperat av de tyska styrkorna. Skådespelarna spelar både medborgarna i den ockuperade staden, men också naziockupanter, samarbetsmän, bödlar och offer. Alla befinner de sig i en och samma verklighet, men de förstår den olika. Å ena sidan har vi elände, banalitet, hat, ondska, grymhet. Å andra sidan teater, skönhet, konst, tro, utopi. Men var går egentligen gränsen mellan livet och teatern? Finns den gränsen överhuvudtaget? När är det tid för teater och när är det inte det?


Datum och plats - Sjopalovich resande teatersällskap Onsdag 20 juli klockan 18 på Nydala amfiteater, gratis entré Torsdag 21 juli klockan 18 på Blekeparkens amfiteater, gratis entré Evenemanget tar cirka 2 h och 30 minuter


Läs mer påComments


bottom of page