top of page

Webbinarium om solceller

Energiomställningen till ett fossilfritt samhälle pågår för fullt och påverkar alla. För att hantera omställningen behöver vi samverka och tillsammans bidra utifrån våra olika förutsättningar.


Varmt välkomna till ett webbinarium om solceller med Malmö Stad, BID Sofielund-Möllevången och E.ON!


Hur ställer vi om redan nu för att skapa förändringen? Det är knäckfrågan för webbinariet om framtidssäker, hållbar och lönsam förnybar energi som FastighetsägareBID Sofielund och Fastighetsägare BID Möllevången, E.ON och Malmö Stad arrangerar. Fokus är på fastighetsägare, bostadsrättsföreningar inom våra områden i Sofielund och Möllevången.

Tillsammans med experter på energiinnovation, solceller och laddstolpar tittar vi på både utmaningar och lösningar på lokal nivå. • Hur påverkas jag som fastighetsägare i framtiden? • Vad finns för lösningar för att möta det? • Vilka lösningar finns klara idag • Hur ser ekonomin och lönsamheten ut? Det här är utmaningar och frågor som många ställer. Samtidigt som juridik, offentliga regler, finansiering och praktisk hantering känns krångliga. Men vi hoppas kunna hitta lösningar på detta med paketerbjudande och en kompetensförflyttning som ska underlätta att ta steget och bli en egen solproducent. Programpunkter Inledning Jan Svärd, ordf BID Malmö, Peter Hjalmar, E.ON, Simon Chrisander, kommunalråd Utvecklingen på elmarknaden Lotta Aronsson, prisexpert E.ON Sol och miljövinster Erik Ormegård, Paula Björk, miljöförvaltningen Sol ur ett samhällsperspektiv Jenny Palm, Professor Lunds universitet Tillstånd och bygglovsprocesser Louise Mossum, bygglovsarkitekt Damir Mravac, Jesper Croall, byggnadsinspektör Ekonomi, teknik, och solpaket David Sätterman, solansvarig E.ON Emobilitet och laddlösningar Peter Andersson, affärsutvecklare E.ON Strategi och finansiering Per-Arne Nilsson, senior strateg, miljöförvaltningen Nästa steg och avslutning Simon Chrisander, kommunalråd, Peter Hjalmar, E.ON, BID Malmö Moderator: Hjalmar Falck

Tid och plats: Torsdagen den 10 mars 09.00-12.00, digital länk skickas till anmälda.


Anmälan: Senast den 7 mars till: hjalmar.falck@bidmalmo.se

Comments


bottom of page